Duikplaatsen in België

Floreffe

Algemeen

Adres

Rue Euriette
5150 Floreffe

Telefoon

071/71.32.67

E-mail

contact@epn.be

Website

www.epn.be

GPS-coördinaten

N50°25'32.52"
E4°44'28.57"

Prijs €3
Max. Diepte 20 meter
Zuurstof aanwezig
Parking
Vullen
Kleedkamer
Douche
Eten/Drinken

Locatie

Openingsuren

Duiken is alleen toegelaten tijdens de openingsuren van het duikcentrum. Je bent verplicht je aan te melden alvorens te gaan duiken.

De steengroeve is geopend voor iedereen op zaterdag vanaf 14:00. Na 17:00 kan er ook nog gedoken worden maar dan enkel op aanvraag. Duikclubs gelegen in Namen kunnen ook nog duiken op donderdag om 18:30.

Bij ongevallen

Noodnummer: 112

Dichtsbijzijnde recompressie centrum:

Hyperbaar Centrum U.Z. Antwerpen
Wilrijkstraat 10
2650 Edegem
tel: 03/821.30.55

Omschrijving

Deze steengroeve, genaamd "Flato", ligt ten zuiden van Namen en is door de Waalse duikers goed gekend. De steengroeve is eigendom van de gemeente Floreffe en die heeft de toelating gegeven aan E.P.N. (Ecole de Plongée de Namur) om er te duiken.

De steengroeve is 280 meter lang en 80 meter breed en heeft bijgevolg een oppervlakte van iets meer dan 2 ha.

De maximum diepte bedraagt 20 meter maar varieert naargelang het waterpeil. Gewoonlijk kan men rekenen op een gemiddelde diepte van 15 meter.

Zoals de meeste steengroeven heeft ze loodrechte wanden tot aan de bodem. Maar de toegang tot het water heeft een zachte helling, wat de zaken vereenvoudigd voor duikers met beperkte mobiliteit, voor doopduiken en voor kinderen.

Wat de accommodatie betreft zijn er 2 containers waarvan er één verwarmd is en gebruikt wordt als kleedkamer, de andere wordt gebruikt als kantine.

De steengroeve is niet enkel in gebruik door duikclub E.P.N. maar ook door een vissersclub. Bijgevolg is het evident dat je hier vis zal tegenkomen. Je treft er vooral snoeken, baarzen en voorn aan.

Duikmap