Duikplaatsen in België

Opprebais (Clubgroeve)

Algemeen

Adres

Rue de la Bruyère
1315 Opprebais

Telefoon

016/77.97.27

GPS-coördinaten

N50°41'11.4"
E4°48'17.78"

Prijs €3
Max. Diepte 24 meter
Zuurstof aanwezig
Parking
Vullen
Kleedkamer
Douche
Eten/Drinken

Locatie

Openingsuren

Duiken is alleen toegelaten tijdens de openingsuren van het duikcentrum. Je bent verplicht je aan te melden alvorens te gaan duiken.

Enkel op uitnodiging van de beherende clubs.

Clubs die er komen duiken zijn: DDT, CPNO, MOA, Poseidon, Salvanos, Torpedo, SAS en de Tritons.

Bij ongevallen

Noodnummer: 112

Dichtsbijzijnde ziekenhuis:

Clinique Saint Pierre
Avenue Reine Fabiola 9
1340 Ottignies
tel: 010/43.72.11

Dichtsbijzijnde recompressie centrum:

Militair Hospitaal Koningin Astrid
Bruynstraat 1
1120 Neder-over-Heembeek
tel: 02/264.41.11

Omschrijving

In de steengroeve van Opprebais werd vroeger kalk en zand ontgonnen. Het is een grote plas waar je enkel mag duiken op uitnodiging van de beherende clubs. Luxueuze omkleedruimtes of een ruime parking heb je er niet, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de weelde onderwater. De groeve heeft net dat tikkeltje ongereptheid meer, dat je in drukbedoken wateren niet vindt. Om de omwoners te sparen van te veel overlast vragen de verenigingen alle afspraken over lawaai strikt na te komen

Men heeft er verwarmde kleedruimtes maar verwarming is ook de enige luxe die je er vindt. Er is wel een gezellige bar met zeer schappelijke prijzen om de gevolgen van dehydratatie ten gevolge van het duiken op een effectieve wijze te verdrijven.

Deze mooie duikplaats is enkel toegankelijk na contact met de beherende clubs. Men eist wel dat je met zo weinig mogelijk auto's binnenrijdt, dat je geen lawaai maakt, dat je je binnen omkleed en dat je tot na 12uur blijft, zelfs al heb je al om 11u gedaan met duiken.

Je vindt er snoeken, baarzen, eendenmossels, paling, barbelen, karpers, voorn, grondels, zeelt, zoetwatersponzen en zoetwaterkreeftjes

In de winter is het water een van de helderste in België. Dit laat u toe een zeer gediversifieerde fauna en flora te bewonderen.

Tevens kunnen verschillende onder water attracties, zoals een luchtklok op -15 meter, een cockpit (vliegtuig), en diverse wagens, bekeken worden.

Recht tegenover de instapplaats bevindt zich een mooie kruidentuin.

Duikmap