DIVES project - Testers gezocht! 25-08-2022

Beste duikvriend

Ruim twee jaar geleden werd gestart aan een volledige herwerking van DIVES. Met een team van vrijwilligers werd in volle COVID-19 lockdown uitgebreid besproken hoe de nieuwe versie eruit kon zien. Op basis van al die input en na een technische evaluatie werd in de loop van 2021 gestart aan het uitwerken van de software. Ondertussen werd begin 2022 ook een professioneel bureau onder de arm genomen.

Momenteel is de fase aangebroken om alles wat uitgebreider te testen. DIVES 2.0 is nog niet afgewerkt maar we vinden het belangrijk om in dit stadium de belangrijkste hiaten en bugs al te identificeren om zo teveel herschrijfwerk te kunnen besparen.

Wil je mee testen? Stuur dan een mail naar dives@nelos.be

Deze testfase zal in de ganse maand september plaatsvinden. Om alles wat in goede banen te leiden wordt er een startvergadering via Microsoft Teams gehouden waar een overzicht gegeven wordt van wat in deze versie al voorzien is en wat dus moet uitgetest worden. Daarna zullen er twee opvolgsessies zijn om opmerkingen te bespreken. Er kan ook altijd per e-mail commentaar worden doorgestuurd.

Graag een seintje via dives@nelos.be als je mee wil werken aan deze fase, ook als je de vergadering niet kan bijwonen. We zullen deze opnemen en dan kan je het achteraf nog volgen en testen.

De eerste startvergadering zal doorgaan op dinsdag 30 augustus om 19u30. Daarna volgen nog twee vergaderingen om de opmerkingen te bespreken. Deze vinden plaats op 15 en 29 september telkens om 19u30.

Wil je de startvergadering mee volgen? Klik dan hier op deze link.

Uitnodigingen voor de vergaderingen worden gestuurd naar de mensen die zich aanmelden via bovenstaand e-mailadres. Ook als je de vergadering niet kan bijwonen of dit bericht pas na 30 augustus leest, kan je nog altijd aanmelden. De vergaderingen worden opgenomen en alle deelnemers die interesse hebben om mee te werken, krijgen de link naar de opname en de presentatie met de instructies.

Alvast hartelijk bedankt voor de constructieve medewerking.

DIVES groeten

Nicolas en Lutgart


Met vriendelijke groeten,

Technisch directeur
Sven VANDEKERCKHOVE

Voorzitter
Ronny MARGODT