Dolphin Buddys lezing: Fact check: duiken - een gevaarlijke sport? 22-11-2022

Beste duiker, 

 

Dolphin Buddys wordt 20 jaar, en dat moeten we vieren! Ter ere van deze gelegenheid organiseren we doorheen ons 20e seizoen enkele activiteiten. De eerste daarvan is deze duikmedische lezing: Fact check: duiken - een gevaarlijke sport? door duikerarts dr. Bert Rinia. We nodigen jullie van harte uit voor de lezing en aansluitend voor een drankje in de bar. Meer info vind je in deze mail en in de flyer in bijlage.

 

We horen het wel vaker: "duiken, is dat niet gevaarlijk?". Maar wat is het effect van duiken eigenlijk op je lichaam? Kan je decompressieziekte uitlokken door een warme douche na de duik? En wat is immersie-longoedeem? Moet je echt naar een duikerarts voor een medische keuring, of kan dat ook bij de huisarts? Duikerarts dr. Bert Rinia probeert een wetenschappelijk onderbouwd licht te schijnen op enkele duikmedische vragen. Na afloop kan je napraten in de bar, waar we je een drankje aanbieden.

 

WANNEER?

Vrijdag 16/12/22 om 19:00. Het einde is voorzien rond 21:00, waarna je welkom bent in de bar.

 

WAAR?

Sportoase Leuven, zaal Becks.

 

VOOR WIE?

Alle duikers en ge├»nteresseerden zijn welkom, je hoeft geen lid te zijn van Dolphin Buddys. Inschrijven is verplicht via dit formulier: https://qrco.de/DBLezing. Wees er snel bij want vol = vol!

 

KOSTPRIJS?

Ter gelegenheid van ons 20e werkingsjaar wordt deze lezing gratis aangeboden door Dolphin Buddys.

 

We hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen!

 

Hartelijke groeten,

 

Walter, Lore en Louise