Officiële cursus DUIKER-REDDER – Sport Vlaanderen/Vlaamse Trainersschool 21-11-2022

Officiële cursus DUIKER-REDDER – Sport Vlaanderen/Vlaamse Trainersschool
Startdatum: zondag 27/11/2022 - Examen: zondag 29/01/2023

Safety first’ en goede redders maken het verschil!

Ben jij het type dat thuis, op het werk, in je hobby en op (duik)vakantie ‘veiligheid’ belangrijk vindt? Ben je min. 2ster duiker en Duiker Hulpverlener (of gelijkwaardig)? Schrijf je dan in voor de opleiding Duiker-Redder!

Het diploma Duiker-Redder is voor duikactiviteiten in het zwembad en in open water gelijkwaardig aan het diploma Hoger Redder van de Vlaamse Trainersschool (VTS) / Sport Vlaanderen (voorheen Bloso). Dit diploma is o.a. vereist om in de duiktank 'Transfo' te Zwevegem te kunnen fungeren als redder!

De cursus Duiker-Redder te Aarschot start vanaf zondag 27 november 2022 (eerste lesdag) en loopt tot zondag 29 januari 2022 (examen). De deelnemers krijgen er ook de kans aangeboden om het diploma van Hoger Redder te behalen. Voordelen: in 46 uur (Duiker-Redder) ipv 64 uur (Hoger Redder), gezellige duikers ondereen, extra aandacht op redden van duikers en op duikongevallen, ...

In de opleiding ligt de nadruk, naast een theoretische verdieping, vooral op praktische oefenkansen zowel voor de reanimatie van een drenkeling, een volwassene, een kind en een baby als voor de reanimatie met zuurstoftoediening (systemen die in de zwembaden ter beschikking zijn), EHBO en de reddingstechnieken (in zwembad en ook 1 dag in volle duikuitrusting). Hieronder zit tevens een dosis conditionele en technische zwemtraining vervat. De totale kostprijs voor de opleiding (5 vakken) is 200 euro (incl digitale moduleteksten).

Meer info en lessenrooster

Interesse? Maak je kenbaar bij de cursusverantwoordelijke Kristel Crombez via kcrombez@skynet.be. Zit je nog met vragen of voor nog meer info, aarzel niet een mailtje te sturen of je mag ook bellen op 0478/36 17 93!

Inschrijven: via Sport Vlaanderen ten laatste 1 week voor de start van de cursus: - info en vragen ivm inschrijving via sofie.journée@sport.vlaanderen.

Welkom in de opleiding Duiker-Redder!
Een nieuwe uitdaging! Go 4 it!

Poseidon sponsort deze opleiding. Informeer hiernaar!