Poseidon Clubreis: 15-24 oktober 2023 in Hamata, Egypte 13-12-2022

Beste leden,

De Poseidon clubreis gaat in najaar 2023 naar de Rode Zee in Egypte. We zullen vliegen naar Marsa Alam vanuit Brussel en via een transfer per busjes gaan we naar Hamata wat op 120 km van Marsa Alam ligt in het diepste zuiden van Egypte. Deze locatie is weinig toeristisch maar heeft daardoor wel nog de beste riffen van Egypte. We verblijven in Wadi Lahmy Azur Resort dat allerlei faciliteiten biedt: eigen zandstrand, zoet en zout zwembad, winkeltje, shisha bar, huisrif met eigen pier en het duikcentrum Orca Divers dat onze duiken zal begeleiden. We verblijven onder een all inclusive formule (met de mogelijkheid van een extra buffet op de dagboot tegen een kleine prijs).

Na het ontbijt in het hotel vertrekken we richting Berenice Port (transfer ongeveer 10 min) en met een goed uitgeruste boot gaan we de riffen van de Fury Shoals en omstreken verkennen om hier minimum 2 duiken per trip te maken met genoeg tijd tussenin om te lunchen en wat te chillen op het zonnedek. Deze riffen bieden zowel groot als klein leven, zijn zeer divers (lagunes, pinnacles, canyons, grotten, koraaltorens…) en gaan meestal niet veel dieper dan 30 meter waardoor ze voor quasi alle duikniveaus goed bereikbaar zijn. Je kan er optioneel duiken met een gids of in eigen ploegen. ’s Avonds tot 21u (of ’s morgens vanaf 6u voor de liefhebbers) is er steeds de mogelijkheid om een (nacht)duik te maken op het huisrif.

De boekingen zullen gebeuren via Divingworld. Omdat we in hoogseizoen reizen is het helaas niet mogelijk om een vaste prijs te voorzien voor iedereen omdat dit de reis een heel stuk duurder zou maken omwille van optie toeslagen op de vluchten. De prijs kan dus mogelijks afwijken van het onderstaand aanbod en wordt altijd opnieuw nagevraagd en bevestigd door de deelnemer alvorens te boeken. De afsluitdatum van de reis hangt er vanaf hoe lang er plaatsen zullen zijn op de vlucht.

Het maximum aantal deelnemers voor de reis is beperkt tot 30 duikers omdat dit de limiet van de dagboot is.

De reis is toegankelijk vanaf 1*D met minimum 30 duiken en een BND brevet (Nitrox32 wordt gratis aangeboden). Minder dan 30 duiken kan maar dan dien je verplicht met een plaatselijke gids te duiken (5 euro per duik).

Meer info kan je vinden op volgende links:
https://www.azur.travel/azur_hotels/wadi-lahmy-azur-resort/
https://www.orca-diveclubs.com/en/wadi-lahmy-en/


Verblijf 9 nachten Wadi Lahmy Azur Resort o.b.v. All Inclusive en 2-persoonskamer:

 • € 935,- pp (is ook de prijs voor een niet-duiker)

Inclusief vluchten door Tui:

 • 15 Oktober 2023 Brussel – Marsa Alam 13:05-18:45
 • 24 Oktober 2023 Marsa Alam – Brussel 11:50-19:40

Inclusief 10 KG handbagage en 20 KG ruimbagage t.w.v. € 48,- per persoon

Duikpakket (nog te kiezen):

 • 6-dagen bootduiken € 370,- pp (aangeraden op voorhand te boeken wegens beperkte plaatsen op de dagboot)
 • 3 huisrif duiken* € 75,- pp 
 • 6 huisrif duiken* € 129,- pp

* Huisrifduiken kan je eveneens ter plaatse boeken.

Er zijn in totaal 7 volle duikdagen dus je hebt ook 1 dag tijd om overdag het huisrif te beduiken of andere kantduiken te doen (bv Abu Ghusun wrak).

Niet inbegrepen:

 • € 2,50 calamiteitenfonds (per 9 personen)
 • € 15,- administratiekosten per boekingsformulier
 • Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering indien gewenst
 • €5,- per persoon SGR-bijdrage (standaard voor boekingen via een Nederlandse maatschappij)

Kosten ter plaatse:

 • Riftax voor huisrif duiken a € 4,- p.p.p.d. | Riftax voor Boot/Zodiac trips a €7,- p.p.p.d.
 • Fooi voor gidsen en bootpersoneel
 • Visumkosten Egypte circa $25,- per persoon

Inschrijven?

 • Inschrijven via mail naar Joeri(at)poseidon(dot)be met vermelding van je naam (zoals op je paspoort) en je geboortedatum.

Je inschrijving wordt in orde gebracht via Divingworld maar ikzelf boek je in in de Poseidon groep om dossierkosten te reduceren en het overzicht te bewaren. Je hebt in dit proces uiteraard nog de mogelijkheid om je akkoord te verklaren over de finale prijs aangezien deze variabel kan zijn. Na inschrijven krijg je een factuur voor het betalen van een voorschot.