Poseidon traint op maandag en donderdag van 21 tot 22.30 uur in het Sportoase zwembad, Philipssite 6 te Leuven (niet op feestdagen en tijdens de Kerstvakantie, juli en augustus).
Aansluiten kan gewoon op elke trainingsavond. Kom dan rond 20.30 à 20.40 uur aan de infobalie van Sportoase. Het lidgeld dient kontant betaald te worden.
Een gratis proefles kan in principe bij elke training op maandag of donderdag. Stuur een email naar initiatie@poseidon.be of kom dan om 20.45 uur naar de infobalie van Sportoase. Wij zorgen voor al het materiaal. Jij moet enkel je zwemkledij meebrengen..
Je kunt om het even wanneer beginnen met de duikopleiding. Begin er tijdig mee als je graag zou duiken op je eerstvolgende vakantie. Afhankelijk van je ritme, duurt het toch zo een 3 à 6 maanden om je eerste brevet te behalen.
De opleiding voor het behalen van een 1 ster duiker brevet omvat:
  • een 10 tal zwembadlessen
  • drie theorieavonden
  • vijf buitenduiken
Afhankelijk van je ritme, duurt het zo een 3 à 6 maanden om dit brevet te behalen.
je komen op maandag of donderdag of beide wanneer het je schikt. Ons lessensysteem zit zo in elkaar dat je trainingen kunt overslaan zonder daarom de continuïteit van de opleiding te onderbreken. Had je bvb vandaag les 4 en je kunt dan een week niet komen krijg je volgende keer les 5.
De theorielessen worden in sessies gegeven. Gewoonlijk is er een sessie in het najaar en één of twee in het voorjaar. Hier is het raadzaam geen lessen te missen hoewel een gemiste les natuurlijk in de volgende sessie kan gevolgd worden maar dat stelt de homologatie dan ook uit. Je kunt ook geen buitenduiken doen alvorens alle lessen gevolgd werden.
Neen, alleen wordt vereist dat je alle zwembad- en theorielessen hebt gevolgd. Voor de volgende brevetten is er wel een theorie- en praktijkexamen.
Een jaarlijks medisch onderzoek is vereist. Vanaf de leeftijd van 45 jaar is er ook om de 5 jaar een elektrocardiogram onder belasting (op de fiets) vereist. Het is noodzakelijk dat deze onderzoeken gebeuren vooraleer de praktijklessen in het zwembad aan te vangen. Bij aansluiting krijg je de nodige formulieren en een lijst van dokters aangesloten bij de medische commissie. Dit ter informatie, je bent vrij te gaan naar een dokter van je keuze bvb je huisarts.
Poseidon is een duikclub en we werken dus met lidgeld (voor het exacte bedrag kan u best ons lidgeld raadplegen).
Alleen een eigen basisuitrusting is vereist: duikbril, zwemvliezen, snorkel en loodgordel. Materiaal voor de zwembadoefeningen wordt gratis ter beschikking gesteld. Voor de eerste 5 buitenduiken kan je ook gratis een volledige duikuitrusting huren.
Kandidaten 1 ster duiker kunnen voor de eerste 5 buitenduiken gratis een volledige duikuitrusting uitlenen.
Neen, het homologatiegeld voor het 1 ster duikbrevet is begrepen in het lidgeld.
Poseidon zelf geeft geen korting maar momenteel voorziet de KUL een tussenkomst mits je in het bezit bent van een sportkaart.
Neen. Voor de aankoop van duikmateriaal wend je je best tot de gespecialiseerde vakhandel, aarzel niet om onze leden voor meer informatie te vragen.
Ja, leden kunnen gratis hun flessen laten vullen (maximaal 2 per vulbeurt). Het vullen gebeurt voor de training in het vulkot tussen 20u en 20u30.
Het vulkot is gelegen aan de ingang van de ondergrondse parking van het Sportoase complex ter hoogte van de Geldenaaksebaan.
Poseidon heeft geen afdeling jeugdduiken. Wij kunnen daarom alleen leden vanaf 14 jaar aanvaarden. Clubs met jeugdafdeling vind je op de website van NELOS
De meeste brevetten kunnen ingeschaald worden naar een evenwaardig NELOS brevet.